La inflació a l’eurozona trenca cinc mesos a la baixa i repunta fins al 7%

L'encariment dels aliments provoca l'increment de la taxa en una dècima del març a l'abril

Treballador d'un supermercat

La taxa d’inflació anual de l’eurozona va repuntar lfins al 7,0%, deixant enrere cinc mesos seguits a la baixa, segons les dades provisionals avançades per l’oficina d’estadística comunitària Eurostat.

La pujada dels preus de l’abril respecte al març, provocada per l’encariment dels aliments, ha estat d’una dècima, segons la mateixa estimació. La inflació sobre els aliments és del 10%, 4,7% menys que el mes anterior.

En canvi, la inflació subjacent, que exclou del càlcul els preus de l’energia, els aliments, l’alcohol i el tabac, va situar-se en el 5,6% després de caure una dècima.

La dada espanyola corresponent a l’abril publicada per Eurostat és un increment de set dècimes, fins al 3,8%, tres dècimes per sota del 4,1% publicat la setmana passada per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Només Luxemburg i Bèlgica, amb taxes del 2,8% i el 3,3%, tenen una inflació més baixa que Espanya a la zona euro.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari