CCOO i UGT volen un 1 de Maig contra els “ingents” beneficis empresarials i la inflació

Els sindicats critiquen el bloqueig de la patronal en la negociació dels convenis i avisen de noves protestes

Concentració de CCOO i UGT davant la Seguretat Social de Girona (ACN)

CCOO i UGT han fet una crida a manifestar-se l’1 de Maig contra la inflació i els “ingents” beneficis empresarials. Sota el lema Apujar salaris, abaixar preus i repartir beneficis, els sindicats critiquen que l’augment del dia a dia ha suposat “que tenir feina no sigui garantia de no ser pobre”, i reclamen que els “ingents” beneficis que acumulen les empreses reverteixin als treballadors.

En aquest sentit, els sindicats ja han avançat que en la negociació dels convenis no acceptaran en cap cas increments que acabin suposant una pèrdua de poder adquisitiu (perquè els sous s’apugin menys que els preus). CCOO i UGT exigiran també millors condicions laborals i una ocupació de “qualitat” que posi fi a les desigualtats. Entre les reivindicacions, presentades aquest divendres, també destaquen el bloqueig de la patronal a l’hora d’asseure’s a negociar els convenis.

Amb relació al conveni del comerç, els sindicats han  denunciat que s’han arribat a fer comentaris “misògins” per part de la patronal, que els van fer aixecar de la taula de negociació. Per això, els sindicalistes avisen que convocaran noves protestes i vagues de cara la pròxima tardor si no hi ha un canvi d’actitud en l’empresariat.

(Visited 6 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari