Laporta aprova el finançament de l’Espai Barça sense dates concretes sobre les obres

L'operació cobrirà 1.450 milions i afirma que dona cobertura a tot el projecte encara que no especifica tampoc si inclou el nou Palau ni les condicions i els interessos pactats

Imatge de com seria l'Espai Barça de nit
Imatge de com seria l'Espai Barça de nit

Joan Laporta ha donat finalment llum verda al finançament de l’Espai Barça i ales a la constructora Limak perquè posi fil a l’agulla i intenti complir amb els terminis i els costos establerts a la licitació per a les obres del Camp Nou.

El comunicat del club, fet públic aquesta mateixa tarda, fa referència a una operació creditícia de “1.450 milions d’euros, xifra que cobreix el cost de les obres de l’Espai Barça”, garantint “l’inici de les obres de remodelació de l’Spotify Camp Nou i complint els criteris aprovats al referèndum, sense garantia patrimonial del Club ni hipoteca de l’Estadi”. El gran enigma sobre si el concepte Espai Barça inclou el nou Palau Blaugrana, no queda aclarit de moment, encara que tot sembla indicar, per les xifres, que en quedarà fora per ara.

Els detalls avançats pel club són generalistes en espera, segons algunes fonts, que es convoqui els mitjans a una exposició més completa. “L’estructura del finançament és amb algunes de les principals entitats financeres de prestigi internacionals. Té diferents trams a 5, 7, 9, 20 i 24 anys, i una estructura flexible, que compta amb un període de carència. El Club començarà a repagar l’operació un cop finalitzades les obres de l’Estadi, amb els ingressos generats per Spotify Camp Nou, que està previst que siguin d’uns 247 milions aproximadament”.

La nota no aclareix quin rendiment obtindrà el club quan l’estadi remodelat estigui a ple rendiment ni tampoc especifica la data de l’inici de les obres aquest any ni els terminis concrets, només que l’acord s’ha tancat “amb un total de 20 inversors i per un valor que serà de 1.450 milions”.

“El FC Barcelona –afirma a la nota– continua avançant en el seu pla estratègic i en el desenvolupament del projecte de l’Espai Barça, aconseguint la màxima flexibilitat per trobar les millors propostes en termes de cost i temps. Durant tot el procés, els esforços dels membres de la Junta Directiva i els equips propis del Club han estat complementats amb partners de referència, com ara Goldman Sachs, JP Morgan, JLL, Pérez-Lorca, DLA Piper, Key Capital Partners, Legends i IPG 360, entre d’altres. El propòsit consisteix a combinar l’experiència i el coneixement dels equips i professionals del Club juntament amb les millors pràctiques dels diferents àmbits associats al projecte de l’Espai Barça”.

Finalment, es felicita per l’acord que “confirma, una vegada més, la credibilitat del Club dins dels mercats financers pel que fa al projecte de l’Spotify Camp Nou, epicentre de l’Espai Barça, un projecte imprescindible per mantenir el FC Barcelona al lideratge de l’esport mundial, un dels pilars de la recuperació econòmica i la viabilitat futura del Club, i un instrument que permet la continuïtat del model de governança, on els més de 146.000 socis i sòcies del Club en són propietaris”.

(Visited 14 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari