Boye confirma que Ponsatí no compareixerà avui al Suprem

L'advocat de l'exconsellera d'Educació assegura que aquesta "ja ha arribat a Brussel·les o està de camí"

L’advocat de Clara Ponsatí, Gonzalo Boye, ha confirmat que l’eurodiputada de Junts no compareixerà al Tribunal Suprem aquest matí. “Ja ha arribat a Brussel·les o està de camí”, ha dit en una entrevista a TV3. L’eurodiputada està acusada de desobediència per la seva implicació en l’1-O i ha estat citada a les 11 hores. Ponsatí ha passat la diada de Sant Jordi a Catalunya i ja va avançar que aquest dilluns té feina i estarà treballant.

Segons ha explicat Boye, una companya advocada seva serà al Suprem per explicar l’escrit que han presentat davant del tribunal. “Si fos delicte estaria prescrit”, ha insistit Boye. Boye ha defensat que el jutge Pablo Llarena no està respectant la immunitat que té Ponsatí com a eurodiputada. “El jutge Llarena no és l’òrgan preestablert per la llei i els fets no constitueixen un delicte. No hi ha cap raó legal per la qual li pugui prendre declaració i menys ordenar la seva detenció”, ha resumit.

A més, l’advocat ha afegit que el jutge mai ha sol·licitat un suplicatori per un delicte de desobediència i que no es pot detenir una persona per un delicte que no comporta presó. Preguntat per quines conseqüències pot tenir per Ponsatí no comparèixer avui al Suprem, Boye ha respost que “no li pot comportar res” perquè Llarena “no és el jutge establert per llei”. “Ponsatí és una persona conscient del que està fent. És una lluita col·lectiva i ella assumeix les conseqüències del que pugui fer Llarena, que segur que no estarà dins la legalitat”, ha dit.

Ponsatí va tornar a Catalunya el 28 de març travessant la frontera franco-espanyola sense entregar-se a les autoritats després de cinc anys fugida de la justícia. Després d’explicar en roda de premsa que no pensava fer “cap pacte amb l’Estat” arran de la derogació del delicte de sedició, l’eurodiputada va ser detinguda a la plaça de la Catedral de Barcelona pels Mossos d’Esquadra, que la van portar directament a la Ciutat de la Justícia. Posteriorment, va quedar en llibertat, però Llarena la va citar a declarar a Madrid el 24 d’abril. Ponsatí, que té immunitat europarlamentària provisional, va assistir al ple del Parlament Europeu el 25 d’abril.

(Visited 13 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari