Investiguen si Aigües de Barcelona ha vessat aigües fecals a Castelldefels

La Fiscalia atribueix a l'empresa abocaments que han danyat la fauna i la flora a la llacuna de l'Olla del Rei

Agents de la Guàrdia Civil, prenent mostres a la zona dels abocaments denunciats per la Fiscalia

Una jutgessa de Gavà ha iniciat una investigació per determinar si Aigües de Barcelona, empresa mixta participada per Agbar en un 70%, ha abocat aigües fecals a la llacuna de l’Olla del Rei, a Castelldefels.

Segons difon l’ACN citant jurídiques, la Fiscalia ha denunciat que la companyia va “promoure o tolerar” abocaments “no autoritzats” en aquesta llacuna, propera a la depuradora i al Canal Olímpic de Castelldefels, les quals haurien arribat a la platja.

Aquests abocaments, a més, es van produir suposadament amb més freqüència de la permesa, fet que la Fiscalia ha assenyalat que ha danyat la flora i la fauna de la llacuna, una zona que destaca pel seu valor ecològic.

Veïns i ecologistes van adreçar queixes en aquest sentit a la Fiscalia que van donar lloc, el maig del 2020, a la investigació dels fets, fonament de la denúncia presentada el juliol del 2022 i admesa a tràmit la passada tardor.

(Visited 5 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari