L’incendi del Rosselló ja arriba fins a Portbou i afecta 650 hectàrees

Evacuen els primers veïns del municipi i suspenen la circulació de trens fins a Perpinyà

Incendi a la Catalunya Nord (Bombers de la Generalitat)
Incendi a la Catalunya Nord (Bombers de la Generalitat).

L’incendi que s’ha declarat aquest diumenge al Rosselló, a la Catalunya Nord, ja arriba fins a Portbou (Alt Empordà). Segons han informat els Bombers de la Generalitat, el foc ha entrat al municipi empordanès poc després de les 16:00 hores pel puig de la Farella. La Prefectura dels Pirineus Orientals ha xifrat en 650 les hectàrees afectades.

L’alcalde, Xavier Barranco, ha explicat que s’ha començat a evacuar els primers veïns del barri de la muntanya un cop el fum ha arribat a la localitat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Barranco ja havia avisat que el foc era “a tocar” del terme, “a 300 metres aproximadament”. L’Ajuntament ha habilitat el centre cívic perquè la gent s’hi refugiï i no estigui exposada al fum i ha donat instruccions perquè no surti al carrer sense mascareta.

El foc, que ha començat entre Cervera de la Marenda i Banyuls, al Rosselló, ha obligat a tallar la carretera N-260 i també ha fet suspendre la circulació de trens transfronterers entre Portbou i Cervera. Segons ha informat Adif, els passatgers fan un trajecte alternatiu per carretera.

Per la seva banda, SNCF ha informat que no circula cap tren des de Portbou fins a Perpinyà, la qual cosa deixa sense servei localitats com Argelers, Portvendres i Banyuls. L’operador ferroviari francès estima recuperar el servei dilluns a les 10:00 hores.

Els Bombers de la Generalitat han explicat que estan col·laborant en l’extinció amb almenys 25 dotacions terrestres i dos avions de vigilància i atac, que sumen 63 persones. Els bombers dels Pirineus Orientals hi treballen amb 360 efectius, com a mínim.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari