ERC està “extremadament disposada” a què una figura de Junts rellevi Borràs

La consellera Jordà considera que la presidenta de la cambra catalana, condemnada pel cas ILC, ha de fer "un pas al costat"

La consellera Teresa Jordà

La consellera d’Acció Climàtica i Agenda Rural de la Generalitat, Teresa Jordà, ha assegurat que ERC està “extremadament disposada” a un eventual relleu de Laura Borràs que situï una altra figura de Junts a la presidència del Parlament de Catalunya.

En declaracions al programa Cafè d’Idees (RTVE), Jordà ha indicat que “Junts va marxar del govern per decisió pròpia” i que “no sé si tocaria o no mantenir aquest pacte”, però que “ERC està extremadament disposada al fet que sigui Junts qui continuï liderant la presidència del Parlament”, que ha considerat que ha de correspondre a un partit independentista.

La consellera, de fet, s’ha sumat a les veus partidàries que Borràs, condemnada pel fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), deixi la presidència de la cambra fent “un pas al costat”, per preservar el prestigi de la institució.

De tota manera, Jordà ha previst que la Mesa del Parlament, que encapçala ara la vicepresidenta primera de la cambra, Alba Vergés (ERC), “farà al·legacions” a la resolució amb què la Junta Electoral Central ha traslladat a la mateixa Vergés la decisió -i la justificació- sobre la retirada de l’escó de Borràs.

La consellera d’Acció Climàtica i Agenda Rural, a més, ha desvinculat la condemna a Borràs del que denomina la “causa general contra l’independentisme” i ha afirmat que un càrrec d’ERC ja hauria plegat en la mateixa situació que la líder de Junts.

(Visited 23 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari