El Suprem convoca un ple per fixar el criteri de les revisions per la llei ‘només sí és sí’

La sala penal estudiarà una vintena de recursos de cassació

Tribunal Suprem
Tribunal Suprem

El Tribunal Suprem fixarà doctrina sobre la revisió de sentències fermes afectades per l’entrada en vigor de la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual en un ple monogràfic que se celebrarà els dies 6 i 7 de juny.

Es tracta del primer cop que el Suprem es pronunciarà sobre si els tribunals han aplicat correctament la denominada llei només sí és sí en les revisions des que va entrar en vigor el passat 7 d’octubre.

La sala penal del Tribunal Suprem estudiarà, concretament, més de 20 recursos de cassació, alguns dels quals interposats per condemnats que consideren insuficient la rebaixa de pena que han obtingut en aplicació de la nova llei.

Fonts del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) citades per Europa Press xifren en un 900 les rebaixes de pena i en un centenar les excarceracions derivades de l’entrada en vigor d’aquesta llei, una actualització de les dades publicades pel mateix CGPJ oficialment el passat 1 de març, que xifraven en 721 les rebaixes de condemna i en 74 les excarceracions.

(Visited 18 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari