El PSC critica Aragonès per reactivar l’acord de claredat i no dedicar-se a “temes útils”

Els socialistes tornen a demanar "un pas al costat" de Borràs: "Apel·lem a la seva responsabilitat"

Alícia Romero

El PSC critica el president del Govern, Pere Aragonès, per reactivar l’acord de claredat en lloc de “dedicar les energies” a fer “política útil”. La portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha recordat que la iniciativa del president “neix sense suports”. “Sorprèn que en un moment de grans problemes al país, no hi estigui dedicant tots els esforços”.

D’altra banda, els socialistes han tornat a demanar a la presidenta del Parlament suspesa, Laura Borràs, que s’aparti de la presidència. Tot plegat, després que s’hagi fixat que la seva proposta per poder revocar membres de la Mesa no es debatrà fins al ple del 2, 3 i 4 de maig.

Romero ha explicat que han accedit a tramitar la seva proposta per urgència extraordinària, d’acord amb l’opinió dels lletrats, i no per lectura única, com havien demanat. “Volíem resoldre la situació que s’està donant ara al Parlament, però no ho podrem resoldre ràpidament perquè el debat no serà fins al 2, 3 i 4 de maig”, ha explicat la portaveu socialista, en roda de premsa. Per tot plegat, ha apel·lat a la “responsabilitat” de Borràs perquè “faci un pas al costat”: “Això depèn del seu sentit patriòtic i de com s’estima les institucions”.

La proposició de llei del PSC vol modificar el reglament del Parlament i permetre destituir membres de la Mesa per pèrdua de confiança o per sortida de grup parlamentari pel qual va ser elegit diputat. No implicaria perdre l’escó. Segons la proposta del PSC, la pèrdua de confiança l’haurien de plantejar almenys dos grups parlamentaris o una cinquena part i ser aprovada per la majoria absoluta del ple de la cambra.

(Visited 29 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari