Andalusia presentarà una queixa formal per la paròdia de la Mare de Déu del Rocío a TV3

El presentador del programa ‘Està Passant’, Toni Soler, ha respost al tuit del president andalús, Juanma Moreno: “Pots esperar assegut”

Paròdia de la Mare de Deú del Rocío a 'Està passant', programa de TV3
Paròdia de la Mare de Deú del Rocío a 'Està passant', programa de TV3.

El Govern autonòmic d’Andalusia ha exigit que TV3 es disculpi per la paròdia de la Mare de Déu del Rocío a ‘Està passant’, programa satíric presentat per Toni Soler. Primer el president de la Junta, Juan Manuel Moreno, ho va demanar a Twitter i ara el conseller andalús de la Presidència, Antonio Sanz, ha anunciat avui, diumenge 9 d’abril, que la Radiotelevisió d’Andalusia (RTVA) enviarà una queixa formal per ‘l’sketch’ a la Federació d’Organismes de Ràdio i Televisió Autonòmics (Forta).

Toni Soler: “Pots esperar assegut”

Els responsables del programa es neguen a demanar disculpes pel gag, en el qual es va ironitzar amb la vida sexual de la Mare de Déu del Rocío. Toni Soler ha respost al tuit de Moreno: “Pots esperar assegut”. A més el presentador ha retuitejat una publicació amb un fragment d’una entrega del programa on feien broma de Mares de Déu de Catalunya:

El president de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), Daniel Salinero, ha demanat al president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Xevi Xirgo, que actuï perquè TV3 restitueixi l’honor de la Mare de Déu del Rocío i demani disculpes públiques.

“Traspassen els límits de l’humor i la llibertat d’expressió”

El conseller andalús de Presidència abans del Pregó Taurí ha afirmat que mitjançant la queixa formal que es presentarà “reclamarem mesures per evitar aquest tipus d’atacs impresentables”. “Des del Govern andalús considerem que és lamentable que es torni a atacar a Andalusia d’aquesta manera”, ha apuntat Sanz, recalcant que les imatges “han provocat l’absoluta indignació de les institucions i els andalusos”, ja que “traspassen els límits de l’humor i la llibertat d’expressió”.

El conseller ha expressat que la paròdia “suposa una autèntica falta de respecte al poble andalús, la seva cultura i les seves tradicions”. A la mateixa Catalunya “hi ha una gran devoció a la Mare de Déu del Rocío”, ha indicat.

Sanz ha insistit que els responsables de TV3 “demanin disculpes i que no tornin a ocórrer aquest tipus d’afronts”. Ha reclamat al Govern de la Generalitat de Catalunya “que no permeti aquest tipus d’atacs en mitjans públics, que divideixen fins i tot a la mateixa societat catalana”.

(Visited 476 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari