El vot judicial a Andorra en el punt de mira mentre l’executiu d’Espot nega cap frau

El sistema ha estat criticat pel fet que la policia trasllada els vots en unes capses de cartó segellades amb cinta adhesiva

Caixes amb el vot judicial a Andorra

El govern andorrà ha defensat el sistema del trasllat del vot judicial des de la Batllia als comuns el dia de les eleccions. El sistema ha estat criticat pel fet que la policia trasllada els vots en unes capses de cartó segellades amb cinta adhesiva. Un cop arriben al comú, són els responsables parroquials els encarregats d’obrir les caixes i posar les paperetes en una urna.

En aquest sentit, el ministre portaveu del govern andorrà, Cèsar Marquina, ha comentat que no hi ha cap element que faci creure que hi ha cap sospita de frau, i que el sistema de trasllat de vot a la Batllia ha estat avalat pels experts d’un organisme vinculat a l’OSCE (Organizació per a la Seguretat i la Cooperació a Europa).

Mentrestant, la líder d’Andorra Endavant, Carine Montaner, ha protagonitzat una polèmica després d’haver-se rigut de la policia a través d’un comentari a Twitter. Montaner va comentar la fotografia d’un policia que traslladava el vot judicial des de la Batllia al comú de la Massana a primera hora del matí, quan va escriure a Twitter que l’escena semblava “el lliurament a domicili de la compra del River“.

Les caixes on es traslladava el vot eren reciclades, com per exemple de folis de l’empresa Carlin, i estaven tancades amb cinta adhesiva d’embalar. El comentari de la consellera va ser aplaudir per altra gent, entre els quals es trobava el youtuber Ferrariman.

El director adjunt de la policia, Bruno Lasne, ha contestat a Montaner i li ha demanat “respecte” per al cos policial i per a la gent que hi treballa. Ha recordat que la policia vetlla per “la seguretat ciutadana, així com garantir els drets i llibertats de les persones”.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari