Camions cisterna subministren aigua freàtica per a la neteja de Barcelona per la forta sequera

Badia creu que publicar les dades de consum dels municipis seria "més pedagògic" que sancionar

Un operari omple un dipòsit amb aigua freàtica

L’Ajuntament de Barcelona ha implementat un nou sistema de distribució d’aigua freàtica per als serveis de neteja, parcs i jardins. Fins ara, els vehicles s’abastien directament dels hidrants per als usos habituals, però amb la sequera, es farà a través d’una vintena de camions cisterna de grans dimensions.

A causa de la situació d’excepcionalitat per la sequera, el consistori ha augmentat l’ús d’aquest tipus d’aigua en els serveis municipals. Concretament, en el 100% dels serveis de neteja i en bona part del seu ús per al reg.

D’altra banda, el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha recordat que la ciutat té un consum “molt eficient” pel que fa a l’àmbit domèstic – 106 litres per persona i dia – i ha valorat també la cimera de divendres passat.

Badia ha insistit que el debat no està en si s’ha de sancionar o no, sinó de fer-ho bé i “ajudar els ajuntaments perquè puguin fer els deures de forma immediata”. També ha opinat que una opció “pedagògica” que podria tenir “impacte” seria la de publicar les dades de consum dels municipis.

Tot i això, ha assenyalat que cal “respectar els protocols i les normatives” i que si s’acabessin implementant sancions “tindrien tot el sentit del món”. “Hi ha ajuntaments que tripliquen el consum de Barcelona i és un tema que ens preocupa”, ha insistit, “hem de fer mesures que ajudin a reduir-los perquè tots acabarem depenent un dels altres”.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari