Junts acusa ERC d’usar el cas Borràs per desviar l’atenció dels seus pactes amb el PSC

Rius veu un "fals distanciament" entre Aragonès i Illa sobre la B-40 i la sequera per "pur electoralisme"

El portaveu de Junts, Josep Rius, durant una roda de premsa a la seu del partit (ACN, Natàlia Segura)

El portaveu de Junts, Josep Rius, ha dit aquest dilluns que “ERC sembla que tingui molt interès a mirar de desviar l’atenció” dels seus pactes amb el PSC. Així s’ha expressat quan li han preguntat per les paraules d’aquest matí de la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, en què es lamentava que Junts no hagi “pres cap mesura” després de la condemna de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, per prevaricació i falsedat documental durant la seva gestió de la Institució de les Lletres Catalanes.

Rius ha reiterat que el de Borràs és un cas “evident de persecució” i ha carregat contra el Govern i els socialistes apuntant al “fals distanciament” entre el president Pere Aragonès i el líder del PSC, Salvador Illa, sobre la B-40 i la sequera.

“Fem una crida al PSC i a ERC perquè parin de fer teatre per electoralisme i deixin de bloquejar consensos com el de la sequera o el de la B-40”, ha demanat el portaveu de Junts, que responsabilitza a tots dos partits de la manca d’acord sobre la construcció d’aquesta autovia entre Terrassa i Sabadell.

D’una banda, Rius ha recriminat al govern espanyol que intenti “regatejar” proposant finançar la B-40 amb diners de la disposició addicional tercera de l’Estatut i, per l’altre, ha criticat Aragonès per ser “incapaç d’imposar-se” a aquestes exigències. “El tripartit dels pressupostos no tira endavant, i al Vallès veuen com una infraestructura clau no té calendari i el país està aturat”, lamenten des de Junts, partit que defensa la nova autovia.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari