Augmenten un 30% els desnonaments a Barcelona de famílies amb fills des de la pandèmia

Dues de cada deu llars amb infants a Catalunya destinen la meitat dels seus ingressos a pagar l'habitatge

Pobresa energètica
Pobresa energètica

Save the Children alerta que els desnonaments de famílies amb fills han augmentat un 30% des de la pandèmia a Barcelona. Segons l’informe Aquí no s’hi pot viure, en el conjunt de Catalunya, dues de cada deu llars amb infants destinen més del 40% des dels seus ingressos a pagar l’habitatge, un fet que, tal com denuncia l’entitat, suposa disposar de menys pressupost per cobrir altres necessitats bàsiques, com l’alimentació o l’educació.

L’organització lamenta que la inflació no ha anat acompanyada d’un augment salarial i afirmen que les famílies “es troben entre l’espasa i la paret”. Segons assenyalen, la situació és “especialment preocupant” a Barcelona i Girona, on el preu dels lloguers del 2022 s’ha disparat un 12% respecte del 2021. D’altra banda, Save the Children denuncia que el 10% de les llars a Catalunya són insalubres, és a dir, que no compten amb unes condicions higièniques i sanitàries bàsiques, com ventilació, accés a aigua potable i sistemes d’eliminació de deixalles.

“La crisi de l’habitatge a Catalunya ha adquirit una dimensió insuportable”, defensa l’informe. En aquest sentit, l’organització critica la manca d’habitatge protegit, que al territori català és només d’un 1% del parc total d’habitatges enfront de la mitjana europea d’un 9%, i denuncia que els obstacles per poder accedir a un habitatge d’emergència social, com ara les llistes d’espera, impedeixen “el ple desenvolupament dels infants”.

Per revertir la situació, Save the Children demana augmentar la despesa pública catalana per ampliar el parc públic d’habitatge, prioritzar l’accés de famílies amb infants, aturar els desnonaments de famílies amb fills, o modificar la llei de la Renda Garantida de Ciutadania per incorporar un complement per motiu d’habitatge per a les famílies amb menors a càrrec.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari