Quin és l’import de referència per a la desobediència fiscal promoguda pel Consell de la República?

Carles Puigdemont

17,14 euros. La campanya de desobediència fiscal Proumonarquia, promoguda enguany pel Consell de la República, proposa al contribuent que es descompti de la xifra que resulti a la declaració de la renda aquest import “com a mínim”, i que l’ingressi al Fons República d’Acció Solidària (FRAS), impulsat per la mateixa institució independentista privada que presideix Carles Puigdemont.

“No és frau ni delicte. És objecció i desobediència”, defensa el mateix consell sobre aquesta iniciativa, les adhesions a la qual estimula recordant als correligionaris independentistes que xifra “la repressió de la Casa Reial” en 8,4 milions d’euros; la “repressió policial”, en 7,2 milions; i la “repressió judicial”, en 201 milions.

El Consell de la República ha habilitat un web, proumonarquia.cat, ple d’instruccions, inclosos un tutorial, un webinar i un apartat de preguntes freqüents, a més d’oferir un correu electrònic de contacte per resoldre dubtes.

Entre les instruccions, això sí, el consell que lidera Puigdemont recomana informar l’Agència Tributària que es fa objecció, a través d’una instància i adjuntant el comprovant de l’ingrés al FRAS.

Les transferències les ingressa Catalunya Cultura i Progrés, una entitat fundada a Bèlgica per Joan Matamala, germà del senador de Junts Josep Maria Matamala, també encarregada de rebre els 10 euros que cobra el Consell de la República a cada nou inscrit, segons va revelar El Confidencial fa quatre anys.

En últim lloc, a la part final de la plana web de proumonarquia.cat, s’afegeix que, en cas de rebre un requeriment de l’Agència Tributària, el desobedient pot acceptar la liquidació o bé presentar al·legacions, cas per al qual proposa presentar una al·legació davant una eventual proposta de liquidació, la denominada paral·lela.

(Visited 210 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari