Eva Parera denuncia que Colau convoca una festa de precampanya a la ‘superilla’ pagada per tots els barcelonins

La dirigent de Valents recorda que Colau ha gastat en aquests quatre anys de mandat gairebé 40 milions d'euros en publicitat

Eva Parera (Valents)
Eva Parera (Valents).

Eva Parera, regidora i candidata a l’alcaldia de Barcelona, ha denunciat que l’alcaldessa Ada Colau muntarà una festa de precampanya a la superilla de l’Eixample el pròxim 25 de març. “Al despropòsit de desemborsar 52,7 milions d’euros per una pacificació que no ha demanat ningú, s’uneix ara aquesta festa innecessària de publicitat i autobombo quan queden dos mesos de les eleccions municipals del 28 de maig”.

“Ens sembla totalment fora de lloc la celebració d’aquesta festa pagada per l’Ajuntament de Barcelona. És només un acte de propaganda, com la web que han obert amb les actuacions del mandat per la qual els ciutadans han pagat 30.000 euros”, ha indicat.

Eva Parera recorda que Ada Colau ha gastat en publicitat i autobombo 10 milions d’euros anuals, la qual cosa suposa gairebé un total de 40 milions d’euros entre el 2019 i el 2023, sense comptar la publicitat d’AMB i empreses municipals. En aquest sentit, Valents preguntarà en el ple de març el cost que té la festa i la publicitat realitzada, així com les jornades internacionals de la Superilla Barcelona, que es realitzaran del 22 al 25 de març.

Per a Parera, la superilla és “un projecte ideològic” que s’executa en uns nou mesos, perquè estigui llest per a les eleccions, mentre altres importants reformes de la ciutat, com la de la Rambla, acumulen anys de retard i ara que les obres han començat van molt lentes. “Estem pagant 52,7 milions d’euros en la reforma de quatre carrers i la construcció de quatre places. És una vergonya”.

Valents es compromet a “revertir” la superilla de l’Eixample en cas de governar. “Hem de retornar els carrers a la seva situació original. La superilla crea carrers de primera i de segona, generarà especulació immobiliària i ja provoca importants problemes de mobilitat al centre. És un invent que no agrada a gairebé ningú i que té com a colofó un pla d’usos que l’única cosa que cerca és prohibir i prohibir i posar traves a la restauració”.

Parera recorda que el procés administratiu de la superilla ha inclòs tramitacions molt dubtoses, com licitar les obres abans que el projecte estigués aprovat de manera definitiva, amb l’objectiu d’accelerar els passos perquè la pacificació es pugui estrenar abans de les eleccions.

Finalment, Parera recorda que en el moment que el BOE publiqui la convocatòria oficial d’eleccions municipals 2023 el pròxim 4 d’abril, i d’acord amb l’art.50 de la LOREG (Llei orgànica de Règim Electoral General), estarà prohibit la celebració d’actes, inauguracions de serveis, obres o projectes, i la publicitat institucional, presentacions, anuncis, exposicions i banderoles.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides