La comunitat colombiana de Catalunya, indignada amb TV3

Toni Soler i Jair Domínguez es burlen de Colòmbia a ‘Està passant’ aprofitant la visita que hi ha fet Pere Aragonès

Jair Domínguez haciendo en 'Està passant' (TV3), este15 de febrero, los comentarios que han indignado a la comunidad colombiana

Uns comentaris de Toni Soler i Jair Domínguez al programa Està passant, de TV3, aquest dimecres 15 de febrer, han indignat la comunitat colombiana de Catalunya. Aquests comentaris feien referència a la visita que ha fet el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Colòmbia. Les queixes s’han pogut llegir a les xarxes socials i han arribat fins al consolat d’aquest país a Barcelona.

Domínguez va començar dient que “sembla que la diplomàcia està sortint regular. Aragonès havia de reunir se amb el president Gustavo Petro però la reunió s’ha ajornat per “una situació greu de violència al sud de Colòmbia”. Aleshores va intervenir Toni Soler: “Home! A Colòmbia, una situació de violència tampoc és notícia”. Jair Domínguez va comentar: “Una situació de violència brutal a Colòmbia és un dimarts a la tarda. Això sí, imagina’t com ha de ser la situació perquè a Colòmbia diguin que és greu que ells a la guerra d’Ucraïna en diuen el debat d’Ucraïna o el picnic”. Soler va insistir en la burla: “A les guerres mundials en diuen el primer malentès mundial i el segon malentès mundial”. “La primera trifulca”, va acotar Domínguez. Toni Soler, que és el director del programa i l’amo de Minoria Absoluta, l’empresa que el produeix, va insinuar que “això fa una mica de tuf tuf d’intervenció de l’ambaixada espanyola? Especulo?”, a la qual cosa Domínguez va contestar “no ho sabem”.

Van seguir amb el tema i Soler va demanar: “en qualsevol cas, què ha fet allà en Pere Aragonès?” i el seu company va posar-se un dit als llavis per simular discreció i va aconsellar: “Mira, Toni, si algú ha anat a Bogotà i no saps què hi ha anat a fer, millor no preguntis res”. Soler va afegir-s’hi: “El que passa a Bogotà, es queda a Bogotà” i Domínguez ho va tancar: “El que passa a Bogotà, deixem-ho estar”.

Un dels ciutadans colombians que es va queixar immediatament a Twitter d’aquests comentaris va dir “aquests dos tenen l’actualitat de fa vint anys, tant per com parlen de Colòmbia com per la trista qualitat de la broma”. Un altre va pujar aquest missatge a la xarxa: “però a aquests senyors d’idees amb olor de naftalina no podem exigir-los modernitat si encara fan aquest tipus d’humor grotesc”. I també va comentar: “Algun programa de TV3 s’està especialitzant a tenir humoristes que, per fer gràcia, han d’humiliar i fer el típic humor fàcil i caduc de fa 40 anys. Com si no existissin millors talents, més joves i amb idees menys arcaiques i excloents”. Un altre missatge, que va etiquetar el consulat de Colòmbia i la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia, deia: “Hola @estapassanttv3 Suposo que seran les presses. Però penso que ho sabeu fer bastant millor com per no haverde parlar en aquests termes de #Colòmbia, el país d’origen de molts catalans”. Aquest darrer missatge havia superat les 1.200 vistes el matí d’aquest dijous.

(Visited 13.356 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “La comunitat colombiana de Catalunya, indignada amb TV3”

  1. Això és ridícul. Sempre algú es pot ofendre, però al final amb tanta correcció i tant “woke” al final no es podran fer ni programes d’humor ni es podrà dir res a ningú.

    Respon

Feu un comentari