Implicats en l’operació Catalunya indiquen que es va dedicar a dissimular escàndols de Joan Carles I

"L'emèrit és el bé a protegir", va dir l'ex-mà dreta de Fernández Díaz a l'excomissari Pino

Joan Carles I de Borbó
Joan Carles I de Borbó

L’operació Catalunya no només va consistir, presumptament, en una trama parapolicial dedicada a desacreditar figures de l’independentisme, ordida sota l’autoritat del ministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz, sinó que també es va dedicar a protegir la imatge del rei emèrit d’Espanya, Joan Carles I, segons missatges de Whatsapp revelats per El Món.

Aquest mitjà digital revela que Eugenio Pino, excomissari i exdirector adjunt operatiu de la Policia Nacional, i Francisco Martínez, exsecretari d’Estat de Seguretat, van reflectir a Whatsapp el 2019, quan la causa sobre l’operació Kitchen ja s’estava investigant, com es van fer córrer informacions contra Podemos, Jordi Pujol i Artur Mas per desviar l’atenció sobre els escàndols que afectaven l’anterior cap d’Estat.

La conversa, que la Unitat d’Afers Interns de la Policia Nacional va transcriure per incorporar-la a la macrocausa Tàndem, sobre els negocis de la figura central de l’operació Catalunya i excomissari José Manuel Villarejo, indica que la trama de la denominada policia patriòtica va operar per tapar els negocis de Joan Carles I i la relació d’aquest amb Corinna Larsen.

En una de les comunicacions, Martínez va dir a Pino que “l’emèrit és el bé a protegir i l’interès particular de SR”, en referència a Félix Sanz Roldán, exdirector del CNI, i especifica que el motiu és “perquè té coses conjuntes amb l’emèrit”.

Sobre el grau de coneixement per part de les més altes instàncies del govern de Mariano Rajoy, Martínez i Pino hi diuen que “el PP no va voler saber mai res. Cospe i la petita ho van acaparar tot”, referint-se a la ministra María Dolores de Cospedal i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, respectivament.

(Visited 125 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari