Missatges entre Interior i la policia constaten el setge contra Podem i l’independentisme

L'objectiu era atacar els dirigents amb informacions, majoritàriament, falses

Eugenio Pino
Eugenio Pino

El cap de la policia nacional, Eugenio Pino (foto), i el número dos del Ministeri de l’Interior a l’època del govern del popular Mariano Rajoy, Francisco Martínez, es van intercanviar centenars de missatges entre el 2015 i el 2019. Segons informa el diari El País, l’objectiu era investigar a Podem i els líders independentistes i atacar els dirigents amb informacions, majoritàriament, falses. Alguns missatges i ordres eren, suposadament, conegudes pel aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.

Uns dies després que Podem obtingués 69 escons a les eleccions generals del 2016, alguns mitjans de comunicació van difondre un informe que parlava sobre el finançament del partit per part dels governs d’Iran i Veneçuela. OKdiario va ser el diari digital que més cops va publicar informacions, la majoria desmentides, sobre aquest tema.

El portaveu de Podem al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha afirmat aquest dimarts que els xats entre la cúpula d’Interior durant l’època de Fernández Díaz com a ministre demostren “un cop més” l’existència d’una ‘policia patriòtica’ que treballava també amb “periodistes corruptes”.

Segons Echenique, les “difamacions” a la seva formació i als líders independentistes tenien com a cooperadors necessaris aquests periodistes.”Això és una alteració del joc democràtic amb la participació de periodistes corruptes, molts dels quals encara seuen en importants tertúlies televisives”. Són, ha dit, fets “d’una enorme gravetat” que “qualsevol demòcrata ho ha de denunciar” perquè “no es pot alterar l’opinió pública amb falsedats”.

(Visited 91 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “Missatges entre Interior i la policia constaten el setge contra Podem i l’independentisme”

Feu un comentari