Borràs declara que l’administradora de la ILC validava els contractes

La presidenta del Parlament nega haver fragmentat adjudicacions per afavorir el seu amic Isaías Herrero

Laura Borràs

Foto: ACN, Bernat Vilaró

La presidenta suspesa del Parlament de Catalunya i líder de Junts, Laura Borràs, ha declarat aquest dilluns com a acusada en el judici sobre el presumpte fraccionament de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC), corresponent a la seva etapa de directora, i ha negat haver facilitat, mitjançant la fragmentació, cap contracte encobert al seu amic Isaías Herrero.

Borràs ha assegurat que mai va vulnerar la llei sobre contractació pública i, segons recull Europa Press, que va delegar els expedients de contractació en la interventora de la ILC de llavors, Assumpta Pagespetit, la qual va declarar la setmana passada com a testimoni que va alertar Borràs sobre un excés en el fraccionament de contractes, però que l’aleshores directora de la institució cultural no va fer-li cas a la indicació de convocar concursos públics.

La líder de Junts, per la seva part, ha defensat que tota la contractació de la ILC era menor, que Pagespetit va tramitar-ho tot i que el funcionari Roger Espar era qui tractava amb Herrero.

Borràs s’ha limitat a respondre només les preguntes de la seva advocada, Isabel Elbal, i ha rebutjat respondre els interrogatoris de la Fiscalia i els advocats defensors dels altres acusats, els quals han incriminat Borràs després d’arribar acord amb la Fiscalia i de confessar que van cometre els fets dels quals se’ls acusa.

(Visited 149 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari