Educació investiga per què l’Institut de Sallent no va activar els protocols contra l’assetjament escolar

L'entorn de les dues víctimes ha confirmat que ambdues patien bullying en el centre educatiu

Núria Mora, secretària de Transformació Educativa al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya
Núria Mora, secretària de Transformació Educativa al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

La secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, ha afirmat que el Departament d’Educació de la Generalitat està investigant el motiu pel qual no es va activar el protocol en el cas d’una possible víctima d’assetjament escolar a l’Institut de Sallent. Ho ha indicat a una entrevista a RAC1 després de conèixer que el centre educatiu on estudiaven a les dues bessones que es van suïcidar des del balcó de la seva casa a Sallent no havia activat el mecanisme de protecció a menors que són víctimes de bullying.

Mora ha assegurat que es treballarà amb el centre per esclarir els motius de la inacció. Ha apuntat que una de les dues víctimes havia manifestat en un àmbit molt privat que volia canviar de gènere, però no ho havia explicat de manera oberta a la comunitat educativa.

L’entorn de les dues víctimes ha confirmat que ambdues patien assetjament escolar en el centre educatiu. La secretària ha revelat que hi havia un acompanyament dels serveis socials de l’Ajuntament de Sallent i que s’havia activat l’atenció psicològica.

Ha destacat que els casos d’assetjament escolar són multifactorials i que no depenen solament del temps que els alumnes passen en els centres educatius, sinó també en altres àmbits, com les activitats extraescolars i l’ús de telèfons mòbils, on els assetjadors ataquen des de l’anonimat.

(Visited 113 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari