Acusen un sacerdot d’abusos sexuals a Caldes d’Estrac en els anys 60 i 70

Durant aquell temps el capellà va ser director d'un col·legi internat a la ciutat del Maresme i va dirigir la parròquia de Sant Tomàs d'Aquino de Barcelona

El sacerdot Josep Vendrell Cortasa, que va morir en el 2004 amb 70 anys, hauria abusat sexualment a menors entre el 1970 i el 1975 a Caldes d’Estrac (El Maresme), segons han explicat vuit de les víctimes. Aquest nou cas de pederàstia podria afectar com a mínim 20 persones a diverses localitats de la província de Barcelona, segons ha informat El País.

L’Arquebisbat de Barcelona ha lamentat no haver pogut parlar amb les víctimes per iniciar el procés canònic. Es pot dur a terme si hi ha una denúncia, tot i que el suposat abusador hagi mort, ja que aquests casos no prescriuen, a diferència del que succeeix a la justícia ordinària.

El capellà va ser director d’un col·legi internat a Caldes d’Estrac entre el 1970 i el 1975. També va dirigir la parròquia de Sant Tomàs d’Aquino de Barcelona entre el 1965 i el 1970.

Una de les víctimes, Leopoldo Lluch, ha relatat que Vendrell va exercir “la seva activitat depredadora amb total i absoluta conformitat” per part dels altres sacerdots. Una altra de les víctimes, Lluís Boiria, ha explicat que amics seus de l’època “van ser abusats sexualment i violats dues vegades per setmana des dels vuit fins als 12 anys”. Boiria ha recordat que Vendrell els deia: “Si no vens, et vindré a buscar a casa i serà la teva paraula contra la meva, i ningú et creurà”.

(Visited 114 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari