Tamames, candidat de Vox en la moció de censura a Sánchez

L'economista de 89 anys va militar al PCE durant la dictadura, però després també al CDS

Ramón Tamames

L’economista Ramón Tamames, de 89 anys, serà el candidat a la moció de censura que Vox presentarà dilluns contra Pedro Sánchez. El polític, segons indica El Mundo, ho hauria comunicat a la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques, de la qual és membre.

Tamames va militar al Partit Comunista d’Espanya durant la dictadura, i va ser al govern municipal de Madrid durant l’alcaldia del socialista Enrique Tierno Galván. També va ser cofundador d’Esquerra Unida, però després va fer un gir ideològic i es va afiliar al CDS, de caire centrista conservador.

Al desembre Santiago Abascal va anunciar que Vox volia presentar una moció de censura contra Sánchez, i que buscaven un candidat independent, amb experiència de govern i que es comprometés a convocar eleccions de forma immediata. Feia setmanes que els d’ultradreta negocien amb Tamames, i ara l’economista ha acceptat la proposta.

Vox ha anunciat que registrarà la moció de censura dilluns vinent 27 de febrer. En un comunicat, Abascal, ha explicat la necessitat de convocar eleccions i “tornar la paraula als espanyols”. “Vox compleix amb la paraula donada i amb el seu compromís de presentar un candidat independent”, ha dit.

De moment, només el PP (que va votar que no a l’altra moció de censura dels d’ultradreta) ha mostrat interès per abstenir-se aquest cop, mentre que Ciutadans s’estaria debatent entre l’abstenció i el vot en contra.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari