400 tractors protesten contra la plaga de conills i el Govern d’Aragonès anuncia accions urgents

La Generalitat ha previst que es reduirà la població d'aquests animals fins a 50 exemplars per quilòmetre quadrat abans de setembre

400 tractors d'agricultors han participat en una marxa lenta entre Mollerussa i Les Borges Blanques (Joan Gómez)
400 tractors d'agricultors han participat en una marxa lenta entre Mollerussa i Les Borges Blanques (Joan Gómez).

400 tractors d’agricultors han participat en una marxa lenta entre Mollerussa i Les Borges Blanques ahir, divendres 17 de febrer, per reclamar mesures que evitin que la sobrepoblació de conills continuï danyant cultius.

La convocatòria ha reunit el doble de participants que la del divendres passat a Tàrrega. Mentre es duia a terme la manifestació, el Departament d’Acció Climàtica de la Generalitat ha anunciat accions urgents per frenar la proliferació de conills a la taula de gestió d’aquesta espècie celebrada a la tarda a Lleida.

Entre les accions destaca la declaració d’emergència cinegètica, que mobilitzarà caçadors i recursos públics per reduir la població d’aquests animals fins a 50 exemplars per quilòmetre quadrat abans de setembre. “No hi ha hagut cap temporal que ens hagi fet perdre tants diners com els conills”, ha explicat Ramon Boleda, membre de la plataforma Pagesos o Conills, organitzadora d’aquestes mobilitzacions, en declaracions a Diari Segre.

(Visited 177 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari