Dimiteix el conseller del Banc d’Espanya que va donar suport a Ponsatí i Mas-Colell

Antonio Cabrales, nomenat gràcies a un pacte govern-PP, dura sis hores en el càrrec

Antonio Cabrales

Foto: Universidad Carlos III

L’economista Antonio Cabrales ha renunciat com a conseller del Banc d’Espanya sis hores després del seu nomenament oficial, acordat pel govern central amb el PP, que l’havia proposat.

Segons revela El Mundo, el motiu de la renúncia rau en la repercussió del suport públic que va manifestar a dos col·legues economistes, els exconsellers catalans Clara Ponsatí i Andreu Mas-Colell.

La mateixa informació especifica que Cabrales, tot i no ser independentista, va signar manifestos de suport a Ponsatí, que va marxar a l’estranger per evitar la justícia espanyola després de l’1-O, i Mas-Colell, encausat pel Tribunal de Comptes per les despeses en la promoció exterior del procés.

El fugaç conseller del Banc d’Espanya, afegeix El Mundo, no donava importància a aquests gestos de suport a dos col·legues, que va conèixer quan era catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra, i ara vol evitar un impacte mediàtic que no havia previst.

Fonts del PP citades pel mateix diari consideren que va ser un error proposar Cabrales i troben correcte la seva renúncia.

(Visited 167 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari