La Generalitat detecta a Arbeca un positiu de grip aviària

Les aus d’explotacions ubicades en un radi de tres quilòmetres seran sacrificades i el govern central ha de confirmar el cas amb una contraanàlisi

Centre històric d'Arbeca

Foto: Bernat Solé i Barril (Twitter)

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat ha detectat un cas positiu de grip aviària a Arbeca (Les Garrigues) que ha motivat el sacrifici de l’aviram a les explotacions veïnes i l’impediment del transport d’animals com aquests dins d’un radi de 10 quilòmetres al voltant de la zona. Els sacrificis s’estendran a un radi de tres quilòmetres, segons ha avançat TV3.

Es tracta del primer cas de grip aviària detectat a Catalunya després dels que va aparèixer a diverses granges d’ànecs d’engreix de les comarques gironines l’any 2017, i el primer de la recent onada de grip aviària a Espanya i els països veïns. Fa sis anys, es van sacrificar 17.300 ànecs.

En espera que una contraanàlisi del govern d’Espanya confirmi el positiu, responsables d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, encapçalats per la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, han celebrat una reunió aquest divendres al matí amb representants del sector avícola i de la subdelegació del govern espanyol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides