Els 17 nous radars posen 686 multes cada dia a Barcelona

En les primeres setmanes se n'han imposat una cada dos minuts, que són 19 per cada 10.000 vehicles

Els 17 nous radars de Barcelona, en conjunt, posen 686 multes diàries, de mitjana. Això vol dir que, des que van començar a sancionar, el 16 de gener, cada hora posen 28,5 multes, de mitjana, gairebé una multa cada dos minuts.

Són, en qualsevol cas, 19 multes per cada 10.000 vehicles, que són els que circulen per davant d’aquests radars, segons dades de l’Ajuntament. Cometen infracció per excés de velocitat, per tant, el 0,19% dels conductors.

Això no obstant, la xifra, però, ha anat baixant: aquest dijous és un 40% inferior que a principis de gener. Pel director de mobilitat, Adrià Gomila, això vol dir que compleixen el seu objectiu: reduir la velocitat.

Des de l’Ajuntament recorden que l’excés de velocitat és un factor clau en la gravetat dels accidents. Els accidents es van reduir l’any passat un 22% respecte a abans de la pandèmia, però els accidents greus baixen menys, un 13%, i les víctimes mortals fins i tot van créixer. 23 persones van perdre la vida a la ciutat, la majoria, 16, motoristes, i cinc vianants.

(Visited 78 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari