Jair Domínguez: “El PSC és l’autèntic enemic”

L’humorista acusa a Twitter els socialistes del tancament de ‘Zona Franca’ i assegura que està disposat a dir el mateix als seus programes de TV3 i Catalunya Ràdio

Jair Domínguez i Joel Díaz, al programa 'Zona Franca' de TV3 el 12 de desembre

L’acomiadament de l’humorista Manel Vidal de Zona Franca i la pràcticament segura cancel·lació del late night show de TV3 ha enutjat no només els membres  de l’equip del programa sinó a d’altres humoristes que treballen a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Des de TV3 s’han escoltat veus molt crítiques contra la decisió del seu director, Sigfrid Gras, d’acomiadar Vidal. Jair Domínguez, presentador d’Està passant, a TV3, i El búnquer, a Catalunya Ràdio, ha arribat a escriure a Twitter que “el PSC és l’autèntic enemic”.

El dimarts, Domínguez va escriure aquesta piulada: “El PSC ha aconseguit petar-se un programa sencer sense moure un dit mentre que VOX ens ha fet anar a declarar quatre o cinc vegades i no han aconseguit res. Això hauria de fer-vos veure qui és l’autèntic enemic”. Un usuari de Twitter va comentar la seva piulada dient que el dia anterior havia estat veient Està passant i que hi va trobar a faltar el que deia en el seu missatge. A més, li va demanar: “Això ho pots dir a l’Està passant, si us plau?”. La resposta de l’humorista va ser: “A l’Està passant i al Telenotícies també, si vols”.

Qui va referir-se a aquesta crisi al programa Està passant va ser el seu director i conductor Toni Soler. A l’edició del dilluns, quan ja se sabia que TV3 havia suspès el programa Zona Franca que s’havia d’emetre poques hores després, Soler va qualificar d’“arriscada” la broma que ha costat el lloc de treball a Vidal. L’humorista tenia una secció setmanal a Zona Franca, on feia comentaris de política d’actualitat, i en la del dimarts anterior va identificar els votants del PSC amb una esvàstica nazi. Soler va considerar “excessiva” la decisió del director de TV3 d’acomiadar-lo i de “coherent” l’anunci del presentador del programa, Joel Díaz, que va anunciar que renunciava a continuar fent-lo, en solidaritat amb el seu company cessat. “Per nosaltres, que som del gremi de l’humor, això d’avui suposa un pas enrere, una pèrdua. Per tant, una abraçada per a tot l’equip del Zona Franca i un aplaudiment també per a ells, si us plau”, va dir. El públic va aplaudir, obedient. Va afegir que aquesta reflexió la feia a títol personal i va presentar una imatge en la qual es veien els caps de Manel Vidal i Joel Díaz com a trofeus en una seu del PSC.

Òscar Andreu, que també és presentador d’Està passant, hi va dir la seva. Va ser l’endemà que es fes públic. Va escriure aquests dos tuits consecutius: “Si has de dir nazi, lazi, zombi o tarat a un indepe, no pateixis: el nacionalisme d’estat, la llibertat d’expressió i els límits de l’humor et protegeixen. Pensa que per la unitat d’Espanya pots enterrar gent en calç viva. Ara, si com a indepe, en una secció d’humor fas un gag…” i “Que els arbres del debat sobre els límits de l’humor no ens tapin el bosc de l’ocupació”.

Sigfrid Gras, va reconèixer el 24 de novembre que la comissió que s’havia creat un mes abans per controlar les nombroses vulneracions del Llibre d’Estil de la CCMA per part dels seus professionals no acabava de funcionar. Aquest Llibre d’Estil dicta que “els nostres professionals no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. Gras va dir, aleshores, que era conscient del problema. “La intenció és que això no passi a TV3. Els controlarem, els reprendrem i prendrem les decisions que calgui”, va assegurar. Com es veu, passar continua passant. L’exabrupte més fort sortit de la CCMA que ha aparegut a Twitter arran del cas Zona Franca l’ha protagonitzat Juliana Canet, presentadora de Tot són problemes, a TV3, i XL, a Catalunya Ràdio. “Quin putu fàstic aquests putus espanyols de merda”, va publicar-hi el divendres 27 a les 9:50 del matí. Unes hores després el va eliminar.

(Visited 808 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari