Absolt Pablo Hasél de desordres públics en una protesta per la detenció de Puigdemont

La justícia també ha exculpat 10 acusats perquè no veu provada "una actitud penalment antijurídica"

El raper Pablo Hasél en un judici

Foto: @PabloHasel

L’Audiència de Lleida ha absolt el raper Pablo Hasél i 10 acusats més dels delictes de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions a agents dels Mossos d’Esquadra durant la protesta davant la subdelegació del Govern central a Lleida -el març del 2018- contra la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Alemanya.

La sentència considera provat que Hasél i la resta d’acusats van participar en la manifestació, però assenyala que en les imatges aportades, el tribunal “no identifica cap dels acusats en actitud o conducta penalment antijurídica”. En aquest sentit, els magistrats conclouen que no hi ha cap prova “que permeti concloure a la sala que hi va haver una actuació plural, conjunta i conscient d’aquesta alteració de la pau pública per part dels acusats”.

La Fiscalia demanava una pena de tres anys de presó per desordres públics, 9 mesos de presó per lesions i un any i mig per atemptat contra l’autoritat, és a dir, un total de cinc anys i tres mesos per a 10 dels acusats. En el cas de Hasél, sol·licitava un total de cinc anys i nou mesos de presó, ja que va aplicar l’agreujant de reincidència al darrer delicte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides