Illa nega un nou tripartit perquè “els temps són diferents”

El dirigent del PSC descarta un referèndum acordat com el que vol ERC

Salvador Illa

El primer secretari del PSC i líder de l’oposició, Salvador Illa, ha negat que l’acord pressupostari d’ERC amb els comuns i el PSC suposi l’existència d’un nou tripartit, com assenyala Junts, adduint que “els temps són diferents”, o que acosti els socialistes a posicionar sobiranistes, com ha dit el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo.

En una entrevista concedida a TV3, Illa ha considerat que l’acord pressupostari obre un nou cicle en la política catalana perquè “feia anys que no hi havia un acord entre formacions que defensen la independència i les que no”, tot i que els comuns havien donat suport als pressupostos del govern d’ERC i Junts fa un any. A més, ha destacat que no és “habitual” que el president de la Generalitat i el líder de l’oposició tanquin un acord.

Pel que fa a la proposta d’ERC de votar un referèndum acordat, Illa ha assegurat que “no passarà” i que no s’ha abordat aquesta qüestió durant la negociació dels comptes.

D’altra banda, Illa ha defensat que els projectes de l’aeroport de Barcelona-El Prat, el Quart Cinturó i Rodalies, abanderats pel PSC en la negociació, “ajudaran a la prosperitat de Catalunya”.

(Visited 69 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari