ERC cedeix votant a favor de la moció socialista del Quart Cinturó per salvar els pressupostos

Els socialistes havien rebutjat per insuficient l’esmena d’ERC i veien “molt complicat” arribar a un “punt mitjà” en la negociació sobre aquest projecte

Intervenció del president Pere Aragonès al Parlament

ERC ha mogut peça aquest dijous al Parlament de Catalunya per mirar d’aconseguir el suport del PSC als pressupostos del 2023, anunciant que vota a favor de la moció dels socialistes sobre l’execució de l’obra del Quart Cinturó pendent en el tram Sabadell-Terrassa.

Aquest projecte, que els socialistes reclamen com a condició indispensable per votar a favor als comptes, és l’escull principal per tancar amb un acord les negociacions mantingudes les darreres setmanes entre el partit del govern i el principal partit de l’oposició.

“Si aquesta moció serveix per desencallar els pressupostos, els desencallarem. A les seves mans queda”, ha manifestat el diputat d’ERC Ferran Estruch, dirigint-se als socialistes en una intervenció durant la qual ha defensat que el seu partit adopta aquesta decisió per “responsabilitat”.

El moviment d’ERC es produeix després que el PSC hagi avançat que votaria en contra de l’esmena que ERC ha presentat per instar el govern de la Generalitat a executar l’obra del Quart Cinturó.

La portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero, ha manifestat, en una entrevista al programa Cafè d’Idees (RTVE), que aquesta proposta d’ERC està “molt allunyada del que nosaltres volem”, que, segons ha indicat, és “que es faci efectiu el que ja està acordat”.

Romero, a més, havia manifestat que veia “molt complicat” arribar a un “punt mitjà” en la negociació sobre aquest projecte, i havia qüestionat que el líder d’ERC, Oriol Junqueras, volgués realment els pressupostos, considerant les seves darreres declaracions.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari