Mor Toni Batllori, dibuixant i humorista, als 72 anys

L’il·lustrador va participar en la fundació del setmanari EL TRIANGLE

Toni Batllori a la redacció de 'La Vanguardia'
Toni Batllori a la redacció de 'La Vanguardia'.

L’emblemàtic humorista gràfic Toni Batllori Obiols ha mort als 72 anys aquesta nit a casa seva, a Teià (Maresme). Patia un càncer. Ho ha informat La Vanguardia, diari on dibuixava la vinyeta diària a la secció de Política des del 1994. Poques hores abans, Toni Batllori havia entregat el seu últim dibuix al diari del Grup Godó, una sàtira sobre els interessos darrere del discurs militarista del rei Felip VI.

El ninotaire ha “mantingut el bon humor i les ganes de treballar fins a l’últim moment”, ha explicat el director del diari, Jordi Juan. Nascut a Barcelona el 1951 i fill del dibuixant Antoni Batllori Jofré, també va exercir com a escultor.

Toni Batllori va formar part de l’equip fundador del setmanari EL TRIANGLE, l’any 1990. Ha publicat les seves vinyetes a mitjans com l’Avui, El País i El Jueves.

El dibuixant va començar a treballar a La Vanguardia l’any 1991 a la secció d’Esports. Amb el seu humor va captar l’atenció dels responsables del diari i es va convertir en “contracronista de l’actualitat política”.

Cada dia interpretava el món mitjançant la seva tira còmica Ninots. “Cada nit, quan alguns redactors ja havien acabat la seva feina, apareixia a la redacció, amb el seu casc de la moto sota el braç”, expliquen els seus companys. “Fes fred o calor, i fins i tot quan plovia, baixava de Teià amb la moto fins a la redacció i allà donava a llum a la seva tira còmica. S’asseia a la taula i llegia la crònica política que havia d’acompanyar amb la seva tira. A vegades preguntava, parlava amb uns i altres sobre qualsevol cosa, però es notava que el seu cap no parava de voltar. Havia de trobar la idea i no podia demorar-se”, recorden des del diari.

Des d’EL TRIANGLE volem expressar i transmetre el nostre condol a la família de l’estimat Toni Batllori.

(Visited 233 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari