ERC i PSC conclouen una altra reunió sense anunciar un acord

Alícia Romero demana al govern un encaix en bloc per a totes les peticions dels socialistes sobre els pressupostos

Salvador Illa al Parlament, escoltant Pere Aragonès

La portaveu del PSC, Alícia Romero, ha expressat que la reunió mantinguda aquest dimecres pels socialistes amb ERC, per mirar d’assolir un acord sobre els pressupostos de la Generalitat d’enguany, ha conclòs “sense avenços”.

Romero ha dit que volen “un acord per tot el paquet” de peticions que han formulat al govern de Pere Aragonès i que l’encaixi en els comptes, dels quals ha dit que van “a cegues” perquè, a diferència de l’executiu, no coneixen totes les parts.

Un punt de discrepància principal incòmode per a ERC és l’exigència que manté el PSC perquè es tirin endavant els projectes d’ampliació de l’aeroport de Barcelona-El Prat i del quart cinturó de Sabadell a Terrassa, i el macrocomplex d’oci de Hard Rock a Vila-seca i Salou. En Comú Podem, amb qui ERC ja va tancar un acord perquè votés a favor dels comptes, s’oposa a aquests projectes.

Les discrepàncies sobre la proximitat d’un acord han marcat les hores prèvies a aquesta darrera reunió, ja que el partit del govern català ha considerat imminent un acord, sobre el qual ha arribat a afirmar, per boca de la portaveu del govern Patrícia Plaja, que “ja hi ha entesa”.

El PSC, en canvi, ha negat l’existència de “cap acord amb el Govern de la Generalitat, ni un primer, ni parcial, ni cap acord”, i ha afegit que el fet d’afirmar que ja han arribat a un acord “genera desconfiances”, en paraules de la portaveu Romero.

(Visited 70 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari