Els socialistes esperen arribar aviat a un acord pressupostari amb Aragonès

El PSC defensa que les seves "són propostes prioritzades i esperem que puguin encaixar totes"

La portaveu parlamentària del PSC, Alícia Romero

Una delegació del PSC s’ha reunit aquest dilluns amb una delegació de l’Executiu de la Generalitat de Catalunya per continuar negociant el possible suport dels socialistes als pressupostos catalans per aquest 2023. Després d’aquesta nova reunió amb el Govern per la negociació dels pressupostos, la portaveu dels socialistes al Parlament de Catalunya, Alícia Romero, ha defensat que “les propostes presentades són de sentit comú i fan avançar Catalunya”.

Els socialistes argumenten que les demandes que han presentat en la negociació amb l’executiu del republicà Pere Aragonès, “són propostes prioritzades”. En aquest sentit, Alícia Romero diu que “esperem que puguin encaixar totes per tenir un document d’acord com més aviat millor”, que permeti que els 33 diputats socialistes a la cambra catalana donin suport als comptes del govern d’ERC.

A hores d’ara, el president Aragonès compta amb els 33 diputats d’ERC més el 8 d’En Comú Podem, formació amb la qual l’executiu català va arribar a un acord per aprovar els pressupostos, en pactar un augment de 279 milions d’euros per a l’atenció primària, mantenir el tram autonòmic de l’IRPF, i nous impostos com poden ser els aplicables als aliments ultraprocessats o la taxa per a creuers.

Alícia Romero diu que hi ha ganes de pactar per ambdues parts, Govern i PSC, i que s’està treballant perquè les propostes socialistes encaixin amb l’acord que Aragonès va signar amb els comuns i, també, amb els acords que l’executiu català ha pactat amb els agents econòmic-socials. Sobre la taula de negociació entre socialistes i republicans hi ha l’ampliació de l’aeroport, el quart cinturó, la inversió del Hard Rock, no tocar la carpeta fiscal o que el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) passi a dependre del Parlament.

(Visited 62 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari