Reoberta la causa contra Illa per la compra de mascaretes defectuoses

L’Audiència de Madrid dona la raó al recurs de la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos

Salvador Illa

L’Audiència Provincial de Madrid ha reobert la causa contra el cap de files del PSC i exministre de Sanitat, Salvador Illa, per haver facilitat al personal sanitari mascaretes defectuoses durant la primera etapa de la pandèmia de la covid-19.

La resolució, avançada per The Objective, estima el recurs d’apel·lació interposat per la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM), revoca el sobreseïment dictat pel Jutjat d’Instrucció número 14 de Madrid i li ordena noves diligències d’investigació penal.

L’Audiència de Madrid rebutja que s’hagi dirigit contra Illa una investigació prospectiva, adduint que són fets notoris els que es denuncien amb dades concretes, i que la situació d’excepcionalitat no descarta necessàriament una eventual responsabilitat penal de l’exministre.

En la seva querella, presentada el 2020, la Confederación Estatal de Sindicatos Médicos (CESM) va retreure a Illa un “absolut desistiment de funcions en matèria de prevenció de riscos, col·locant el personal sanitari en una situació de risc sense precedents”.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari