El PP reclama a la Mesa del Senat suspendre la tramitació de la reforma del Codi Penal

Argumenta que hi ha "frau de llei" i critica que un tema "de gran importància" es tramiti per la via urgent

Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular (PP)
Alberto Núñez-Feijóo, president del Partit Popular (PP).

El PP han instat aquest divendres a la Mesa del Senat a frenar la tramitació de la reforma del Codi Penal que modifica les penes per malversació, canvia el Tribunal Constitucional i deroga el delicte de sedició. Aquesta tramitació es farà al Senat el dimarts 20 de desembre, un dia després que el TC es pronunciï sobre el recurs del PP per frenar el recorregut parlamentari de la reforma.

En un escrit al qual ha tingut accés Europa Press, el PP demana la suspensió de la tramitació de la proposició de llei al Senat amb l’argument que no tramitar-la com a projecte de llei és un “evident frau de llei” per tal d'”evitar la literalitat de l’article 561 de la Llei orgànica del Poder Judicial” i “no recaptar els informes pertinents del CGPJ, del Consell Fiscal i del Consell d’Estat”.

Els populars també han criticat en aquest escrit la urgència de la tramitació per desencallar els pressupostos de l’Estat per al 2023 i ho ha titllat d'”incomprensible” donat que és una reforma “important per a la salvaguarda del nostre ordenament Constitucional”.

“Tota decisió que afecti elements substancials del sistema de protecció criminal del nostre estat de dret i ordenament constitucional, exigeix un debat i estudi profund i substancial, per respecte a tots els grups parlamentaris i als sectors implicats”, ha defensat el portaveu parlamentari del PP, Javier Maroto, en declaracions a la premsa.

(Visited 38 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari