Treballadors de Spar Tarragona es mobilitzen per exigir condicions laborals “dignes”

El comitè d'empresa acusa la direcció de Fragadis de practicar una "política dictatorial"

Els sindicats CCOO, USOC i UGT han convocat mobilitzacions contra la direcció de l’empresa Fragadis S.L., propietària dels supermercats a Spar a la província de Tarragona. Els tres sindicats, que formen el comitè d’empresa de Fragadis, informen que “després de diverses denúncies i peticions de millores a l’empresa ha decidit convocar concentracions davant dels centres de treball per donar visibilitat a la situació encallada que s’està vivint”.

Els representants dels treballadors han convocat la primera concentració a la botiga Spar de la Rambla nova,112 a Tarragona, aquest dimarts 13 de desembre a les 10.00 hores, “per reclamar un augment en les hores extres i festives, horaris de conciliació familiar, condicions dignes de treball sense estrès laboral, contractacions a 40 hores i millores laborals”.

Fragadis S.L. és la propietària de Spar a la província de Tarragona i compta amb més de 1000 treballadors distribuïts als centres, supermercats, magatzem i oficines. Segons el comitè d’empresa “aquesta plantilla està cansada de patir una política dictatorial al si de la direcció de l’empresa, que s’exerceix amb pressions les treballadores i els treballadors sobre el seu lloc de treball”.

Els sindicats denuncien que Fragadis S.L. “està contractant personal a 24 hores per cobrir llocs de 40 hores, amb la consegüent falta de personal”, i que “també està acomiadant treballadors i treballadores en situació de baixa sense indemnització al·legant faltes greus, i castigant-los amb desproporcionades sancions de faltes greus, de feina i sou”.

El comitè d’empesa assegura que “també es donen pressions per treballar en diumenges i festius sense complir els acords amb el comitè de previ avís, pressions per part de l’empresa de seguiment de baixes, per rebre l’alta anticipada; així com pressions per part dels caps i les caps de zona (supervisors/es) per no realitzar vacances i llicències retribuïdes (dia d’assumptes propis) en períodes acordats pel comitè i l’empresa”.

El comitè conclou que “a les reunions trimestrals amb l’empresa ha posat tot això en coneixement de la direcció, sense rebre cap aclariment, solució o resposta”, i que “només se’ls ha dit que tot plegat es valorarà”.

(Visited 120 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari