El personal de Bon Preu-Esclat convoca jornades de protesta

CGT recorda que el propietari de la cadena, Joan Font, és entre les 100 persones més riques d'Espanya

Supermercat Bonpreu a Cassà de la Selva (Gironès)

Els treballadors dels supermercats Bon Preu-Esclat han decidit convocar dues concentracions per protestar contra les seves condicions laborals. Segons han informat en un comunicat, les protestes tindran lloc divendres entre les 10.00 i les 12.00 hores al carrer Pi i Margall 22-24 i per dissabte està previst que la concentració es produeixi a la seu de l’empresa al carrer Llull 200 a la mateixa hora.

En el comunicat, el sindicat CGT exigeix “un conveni just amb una pujada salarial i revisió de l’IPC real”. En aquest sentit, expliquen que la pujada d’un 3,5% “és totalment insuficient” a causa de “la pèrdua de poder adquisitiu” que “supera el 15% el darrer any i mig”.

No són aquestes les úniques reivindicacions del sindicat, que també exigeix per als treballadors “igual salari, independentment de la província on es treballi”. A més, rebutgen “les diferents condicions de treball als nous contractes” i reclamen el reconeixement “de qui treballi a la costa”. A això afegeixen que els que treballin al torn de nit puguin cobrar cada hora com a nocturnes i demanen que s’acabi a la “pressió que pateixen” aquests treballadors.

A la mateixa nota els sindicalistes han recordat que el president del grup, Joan Font, “és notícia aquesta setmana per estar entre les 100 persones més riques d’Espanya, amb un patrimoni de més de 300 milions d’euros”. I denuncien la “negativa d’aquests personatges a repartir aquesta riquesa entre els que la generen, la plantilla de la seva empresa”.

(Visited 415 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari