Robatori a l’arxiu de Tarradellas

Uns lladres hi han entrat de matinada aprofitant que no hi havia ningú a l'arxiu del monestir de Poblet

El monestir de Poblet

Uns lladres han entrat durant el cap de setmana a l’arxiu Tarradellas, dins del monestir de Poblet, segons han confirmat fonts dels Mossos d’Esquadra. La policia ha obert una investigació i ha enviat els seus agents de la científica al monestir per aclarir els fets. La investigació es troba encara en una primera fase, per la qual cosa es desconeix si els lladres s’han endut documents de gran valor històric.

Segons ha avançat TV3, el robatori podria haver afectat fons documentals de personatges històrics de Catalunya, ja que a banda de l’Arxiu Tarradellas, també hi ha el del general Domènec Batet i el d’Antoni Andreu Abelló, entre altres. Alhora, també hi tenien una còpia microfilmada de l’arxiu de la Casa Ducal de Medinaceli referent a les possessions catalanes.

Els responsables de l’arxiu han assegurat que els lladres no s’han endut cap documentació històrica rellevant de l’expresident de la Generalitat Josep Tarradellas, que va cedir el seu fons bibliogràfic i documental a la comunitat monàstica.

(Visited 126 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari