Una agrupació exigeix que la bandera espanyola estigui onejant a tots els ajuntaments catalans

Foro Libertad y Alternativa ha afirmat que ja ha presentat els requisits perquè 25 consistoris compleixin l'obligació marcada per la llei

Bandera d'Espanya a l'Institut Espanyol d'Estudis Estratègics (Wikimedia Commons)
Bandera d'Espanya a l'Institut Espanyol d'Estudis Estratègics (Wikimedia Commons).

L’agrupació Foro Libertad y Alternativa ha reclamat que els 798 ajuntaments catalans en els quals no oneja la bandera espanyola han de complir amb l’obligació que marca la llei. “Només el 13% dels ajuntaments de Catalunya tenen la bandera espanyola”, ha indicat l’entitat a un comunicat signat per l’exvicepresident del Parlament Europeu i expresident del PP català, Alejo Vidal-Quadras.

Foro Libertad y Alternativa ha afirmat que ja ha presentat els requisits perquè 25 consistoris compleixin la llei. “La comissió jurídica del Foro Libertad y Alternativa presentarà successius requisits davant tots i cadascun dels Ajuntaments, Diputacions Provincials i Governs Autonòmics als edificis dels quals no onegi la bandera d’Espanya, com és preceptiu”, ha afirmat l’organització al comunicat.

“Complir la llei no és una opció”

“No solament com a ciutadans, sinó com a fundació, tenim un interès legítim en que es compleixi la Constitució i la Llei en els seus termes estrictes en tots i cadascun dels municipis que componen el nostre país, en particular quan aquesta presumpta inobservança de la norma està relacionada amb una sort d’ideologia imposada, ja que tal circumstància afecta, i de manera directa, a la llibertat de pensament, entre altres diverses qüestions. El compliment de la Llei a un estat de dret no és una opció”, ha sentenciat l’agrupació.

El Parlament de Catalunya ja va rebutjar obligar els ajuntaments a onejar la bandera estatal. Aquesta decisió es va prendre després que Vox portés a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament una proposta de resolució perquè la cambra catalana instés els ajuntaments de Catalunya a col·locar la bandera espanyola a les façanes dels seus consistoris. La proposta només va rebre el suport de Ciutadans i el PP.

(Visited 154 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari