Illa demana explicacions al Parlament pel canvi a la cúpula dels Mossos

El dirigent socialista denuncia el "silenci" del conseller Elena i del president Aragonès

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha dit que ha demanat “explicacions al Parlament de Catalunya” sobre el cessament del fins aquest dilluns comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Maria Estela. Salvador Illa, en declaracions a Els matins de TV3, ha dit que “escoltarem primer les explicacions que es donen, però és una situació molt preocupant i la veritat que una estrena molt negativa d’aquest nou govern”.

El dirigent socialista ha lamentat que fins avui ni el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, hagin donat cap explicació de la destitució d’Estela i sobre el nomenament del nou comissari en cap, Eduard Sallent. Per a Illa “el més preocupant és que no es donin explicacions, ahir silenci per part del conseller Elena, silenci per part del president Aragonès, en una crisi molt important del cos dels Mossos d’Esquadra”.

Aquest dimarts, la portaveu del govern català, Patricia Plaja, ha afirmat que el conseller Elena compareixerà per iniciativa pròpia al Parlament per donar explicacions sobre el cas, però que no li consta que el president Aragonès també hi acabi compareixent.

Salvador Illa ha lamentat que “és molt preocupant perquè portem molts comandaments, crec que són sis o set, en cinc anys”. Illa ha recordat que “no fa ni un any que el conseller Elena va nomenar al senyor Estela; va nomenar una direcció coral, ja li vàrem dir que no veiem clar aquest esquema de direcció coral i ara ha reconegut que això no ha funcionat bé”.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari