Alins (Pallars Sobirà) cobrarà 5 euros per poder recol·lectar bolets

L'ajuntament permetrà recollir 10 quilos per persona com a màxim

Bolets (Svenska, Pixabay)
Bolets (Svenska, Pixabay).

L’Ajuntament d’Alins, al Pallars Sobirà, ha fixat una taxa de 5 euros al dia per poder recol·lectar bolets. Aquest pagament permetrà recollir un màxim de 10 quilos per persona a les zones boscoses del municipi.

Està seguint l’exemple de la regulació d’Araós, el pagament de la qual és de 3 euros i 10 quilos per persona. Està vigent des de gairebé una dècada per minimitzar l’impacte de l’afluència massiva de boletaires als boscos, sobretot als més freqüentats: el de Virós d’Araós, el de Virós d’Ainet de Besan, la muntanya d’Alins i a Àreu, a la Vall Farrera.

Al Parc Natural de l’Alt Pirineu l’Ajuntament d’Esterri de Cardós també aplica una taxa per la recol·lecció de bolets als boscos de la seva propietat. Aquesta regulació també s’aplica des de l’any 2014 a la Vall d’Aran, que prohibeix la recollida de bolets excepte a veïns, residents i turistes que pernoctin a la vall.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides