Exigeixen declarar l’emergència cinegètica per la plaga de senglars a Girona

Unió de Pagesos insta a aplicar la mesura en les zones on se superi el llindar de 8 senglars per quilòmetre quadrat

Senglar

Unió de Pagesos (UP) ha demanat la declaració d’emergència cinegètica a les comarques gironines per la “plaga” de senglars que pateix. El sindicat ha fet la petició a la directora dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Girona i li ha reclamat que s’apliqui a les zones crítiques que superen el llindar de vuit porcs per quilòmetre quadrat i que pateixen danys reiterats, tal com s’estableix al Pla Estratègic del mes de març.

L’entitat considera que des del març, l’administració “ha tingut temps suficient” per tramitar la declaració tant a Girona com a Lleida, pels danys dels conills. En aquest sentit, demanen que s’apliquin totes les mesures disponibles per reduir-ne la densitat i que es puguin aplicar de manera “preventiva”.

A tall d’exemple, Unió de Pagesos assegura que tenen constància que en una sola finca de 8,8 hectàrees a Calonge (Baix Empordà), el cultivador ha capturat, amb autoritzacions extraordinàries, 76 senglars des de mitjans de juny fins a la primera setmana d’agost. “Aquest fet demostra la quantitat ingent de senglars a les comarques de Girona, i sobretot a la zona de les Gavarres”, afirmen en un comunicat.

UP sosté que, davant “la situació de sobrepoblació de senglar”, cal “aplicar totes les mesures disponibles per reduir-ne la densitat i que aquestes es puguin aplicar de manera preventiva”. L’organització critica que “fins a la collita de cereal, l’Administració va aprovar poques autoritzacions extraordinàries a la pagesia per protegir els cultius i, una vegada acabada la campanya, nega moltes peticions d’autoritzacions al·legant que ara els senglars ja no els fan malbé”. A parer d’Unió de Pagesos, la resposta “demostra desconeixement d’una greu problemàtica que fa més de 25 anys que dura a terres gironines”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides