Atemptats 17-A: Interior indemnitza amb 7 milions d’euros a 130 víctimes

225 afectats pel terrorisme gihadista no rebran cap compensació econòmica per danys físics i psicològics

Mosaic al Pla de l'Os, de Joan Miró, a la Rambla (Ajuntament de Barcelona)
Mosaic al Pla de l'Os, de Joan Miró, a la Rambla (Ajuntament de Barcelona).

Cinc anys després, 130 de les 355 víctimes dels atemptats gihadistes del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils (Tarragona) seran indemnitzades amb 7.228.798’78 milions d’euros per danys físics i psicològics, segons el Ministeri de l’Interior.

Els expedients de 84 de les 86 víctimes restants que van sol·licitar algun tipus d’indemnització van ser desestimats i dos es troben pendents de resolució en l’actualitat. Les altres 139 víctimes no han sol·licitat la compensació en el termini que es va donar.

Danys físics i psicològics

La gran majoria dels afectats són persones que apareixen en els fets provats de l’atemptat de les Rambles de Barcelona. Gairebé tots han estat víctimes de trastorn d’estrès posttraumàtic (66) i de lesions i seqüeles de caràcter lleu (73).

Al juliol l’Audiència Nacional va ratificar la sentència que va condemnar a tres acusats pels atemptats del 17A. Va rebaixar 10 anys de la pena a dos d’ells, a 43 i 36 anys de presó, per una qüestió tècnic-jurídica.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari