Vergés haurà de validar les actes dels plens amb els vots de Puig

Borràs estaria disposada a signar-les perquè ningú li ha comunicat que no ho pugui fer

Alba Vergés i Bosch
Alba Vergés i Bosch

La vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, serà l’encarregada de donar el vistiplau a les actes dels plens del Parlament en què s’ha comptabilitzat verbalment el vot delegat de l’exconseller i diputat de Junts, Lluís Puig.

Així ho han assegurat fonts parlamentàries a l’ACN després que aquest dilluns la presidenta suspesa, Laura Borràs, digués a través de Twitter que ella signarà les actes quan el secretari quart de la Mesa, Ruben Wagensberg, les “desbloquegi”.

El ple del 6 i 7 de juliol va ser el primer en què la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs, va comptabilitzar verbalment el vot delegat de Puig tot i que no sortia al panell electrònic per no implicar funcionaris. Una fórmula, aprovada per la majoria independentista de la Mesa, que es va repetir al ple del 20 i 21 de juliol per fer front a la decisió del Tribunal Constitucional (TC) d’anul·lar el vot delegat de Puig, fugit a Brussel·les.

El Parlament ha tancat el període ordinari de sessions sense signar l’acte dels plens del juliol i aquesta notícia ha provocat polèmica entre Borràs i Wagensberg, a qui correspon com a secretari quart de la Mesa signar l’acte del primer ple del juliol. I en el marc d’aquesta picabaralla, Wagensberg va posar en dubte que la menció verbal de Borràs sobre el vot delegat de Puig suposi comptabilitzar el vot del diputat de Junts.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.