Borràs obre el ple mantenint el vot delegat per Puig

Cs va anunciar que denunciaria la Mesa del Parlament si no obeïa l’anul·lació decidida pel Tribunal Constitucional

La presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, ha anunciat aquest dimecres, a l’inici del ple parlamentari, que una de les delegacions de vot acceptades en aquesta sessió és la del diputat de Junts Lluís Puig, malgrat que aquesta delegació havia estat anul·lada pel Tribunal Constitucional.

Borràs ho ha anunciat en resposta a la pregunta del portaveu del grup parlamentari de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, el qual ha manifestat que la decisió contravé resolucions del Constitucional. El partit taronja, per boca del seu cap de files a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha advertit aquest dimarts que denunciarien la Mesa del Parlament davant la Fiscalia, si s’acceptava la delegació de vot de Puig, i als secretaris de la cambra, si validaven les votacions en les quals aquest diputat participi.

En l’anterior ple del Parlament, Borràs va comptabilitzar el vot delegat de Puig, que no es va reflectir al panell electrònic.

Aquest dimarts, la Mesa de la cambra catalana ha encarregat un informe jurídic sobre les delegacions de vot per decidir si Puig pot participar telemàticament des de Bèlgica en la comissió d’afers institucionals. L’exconseller havia demanat que se celebrés en format híbrid: telemàtic i presencial.

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari