ERC a Junts: “Si algú està incòmode allà on està, que prengui decisions”

Marta Vilalta retreu al soci que "es dediqui més a menysprear i atacar" el diàleg que "a aportar propostes"

Marta Vilalta
Marta Vilalta

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha convidat Junts a prendre les “decisions” que considerin oportunes si se senten incòmodes al Govern a causa de l’aposta de l’Executiu català per la taula de diàleg i la política fiscal.

Ho ha dit en una roda de premsa aquest dilluns, preguntada per les crítiques de Junts a la taula del diàleg, pactada divendres per Pedro Sánchez i Pere Aragonès, durant el congrés aquest cap de setmana i per la ponència del partit que demana suprimir els impostos de successions i donacions i estudiar eliminar el de patrimoni.

“En tot cas, el que fan és definir-se clarament com el que han estat sempre: un espai de la dreta, de la dreta sobiranista i independentista del nostre país. Està bé que es desacomplexin en l’àmbit ideològic”, i ha afegit que a tota coalició hi ha diferències ideològiques quan els partits tenen projectes diferents.

Ha insistit que l’Executiu català segueix els objectius acordats al Pla de Govern -entre ells, la taula de diàleg- i ha defensat esgotar la legislatura per complir-los: “Des d’ERC donem suport a aquest Govern perquè pugui continuar liderant, especialment amb la figura del president Aragonès”.

Preguntada per si ERC se sent incòmoda governant amb Junts, ha dit que “potser la incomoditat la tenen ells de formar part d’un Govern republicà, d’esquerres i independentista”, i sobre si Junts hauria de sortir del Govern si no comparteix el full de ruta, ha replicat que cal preguntar-ho a aquest partit. Vilalta retreu al soci que “es dediqui més a menysprear i atacar” el diàleg que “a aportar propostes”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.