Sánchez Llibre, sense rival, repetirà com a president de Foment

Només l’exdiputat d’Unió presenta una candidatura per liderar la patronal fins al 2026

Josep Sánchez Llibre
Josep Sánchez Llibre

Josep Sánchez Llibre renovarà el seu mandat al capdavant de la patronal Foment del Treball fins al 2026, ja que s’ha exhaurit el termini per a la presentació de candidatures sense que cap altre aspirant fes un pas endavant.

La votació prevista pel 18 de juliol no se celebrarà després que l’exdiputat d’Unió exhibís múscul amb la presentació de 350 avals -el mínim són 50-, una xifra que prefigurava una eventual contesa electoral molt desequilibrada a favor del president actual. A diferència dels casos de la Cambra de Comerç i Pimec, l’independentisme no s’ha mogut per mirar de controlar Foment.

La candidatura continuista manté el nucli del darrer mandat de Sánchez Llibre i incorporarà la dircom de CaixaBank Maria Lluïsa Martínez Gistau, segons publica Crónica Global. En l’agenda de la nova cúpula de Foment hi ha la inclusió de les pimes en un consell, i les reclamacions al govern d’una taula de diàleg social per afrontar els efectes de la inflació, i de mesures contra l’horitzó de recessió que preveu aquesta patronal.

De l’anterior etapa van quedar pendents el retorn de les seus socials d’empreses que es van traslladar fora de Catalunya durant la fase àlgida del procés independentista i l’ampliació de l’aeroport del Prat.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari