La fiscalia demanarà presó per a Borràs per falsedat documental

L'eximirà, però de malversació i frau en el cas de l'Institut de les Lletres Catalanes

La presidenta del Parlament, Laura Borràs
La presidenta del Parlament, Laura Borràs

La fiscalia sol·licitarà una pena de presó per a la presidenta del Parlament, Laura Borràs. Segons publica El Periódico, l’acusarà d’un delicte de prevaricació, que comporta de 9 a 15 anys d’inhabilitació, i un altre de falsedat documental, que oscil·la entre 3 i 6 anys de presó i inhabilitació, per haver arreglat presumptament contractes de serveis quan estava al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per afavorir un amic, Isaías Herrero.

Tot i això, el ministeri públic rebutja que hi hagi indicis suficients per imputar-li els delictes de frau administratiu i malversació de fons públics, com apuntava el jutge instructor, cosa que hauria comportat un augment considerable de la petició de presó per a la també presidenta de Junts.

A l’escrit d’acusació de la fiscalia també figurarà l’amic de Borràs que es va veure presumptament beneficiat d’aquestes maniobres, així com un altre implicat a la trama, Andreu P. M.. La qualificació ha de ser lliurada davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha dut a terme la investigació en ser aforada Borràs per la seva condició de diputada.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides