Tardà acusa ERC de “blanquejar” la llei de memòria històrica del PSOE

L'exlíder republicà al Congrés crítica la postura de la seva formació en la votació del dictamen

Joan Tardà
Joan Tardà

L’exlíder d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha retret aquest dilluns al seu partit haver-se abstingut en la votació del dictamen sobre la Llei de Memòria Històrica que pretenen aprovar els partits del Govern a la cambra baixa. Tardà ha assegurat sentir-se “trist i desolat” perquè el seu partit hagi decidit “no plantar cara” a la iniciativa.

El dictamen s’ha votat aquest dilluns a la comissió constitucional del Congrés i ha comptat amb el suport, a part de PSOE i UP, d’EH Bildu, PNB i PDECat. PP, Vox i Cs han votat en contra, mentre que juntament amb ERC també s’hi han abstingut Junts. Les dues formacions continuaran negociant el text fins a la propera votació.

“Tants anys tensant/denunciant la impunitat per part de tants afiliats no mereixia aquest final mentider blanquejat per nosaltres”, ha prosseguit Tardà al seu compte de Twitter. “Érem l’última veu de les víctimes”, ha reblat.

Si bé la norma que s’està preparant declara la il·legalitat de la dictadura franquista i la nul·litat de totes les resolucions judicials de la dictadura, el projecte no modifica la llei d’amnistia del 1977, cosa que han reclamat tant ERC com Junts per poder investigar i jutjar els crims del franquisme.

La diputada d’ERC Carolina Telechea ha defensat l’abstenció del seu partit i ha criticat que la norma “no gosa fer veritable justícia i reparació”. Telechea ha lamentat que no es toqui la llei d’amnistia del 1977 “perpetuant un model d’impunitat”.

(Visited 79 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari